top of page

søn. 15. jan.

|

Hovedgård

Temadag: Akupunktur og TCM behandling til søvnløshed under menopause

Akupunktur kan ikke kun hjælpe hedeture, som er kendt for mange kvinder, akupunkturbehandling kan også gavne søvnløshed. En kerne fordel og egenskab ved akupunktur og TCM behandlinger er, at forskellige sygdomme/symptomer kan behandles med den samme metode.

Temadag: Akupunktur og TCM behandling til søvnløshed under menopause
Temadag: Akupunktur og TCM behandling til søvnløshed under menopause

Tid og sted

15. jan. 2023, 09.00 – 16.00

Hovedgård, Industriområdet 15, 8732 Hovedgård, Denmark

Om eventet

Tilmeld hos AkupunkturAkademiet

Sprog/Language: Dansk/danish

Når menopausen ankommer, lider nogle kvinder af mange forskellige symptomer inklusive hedeture, humørsvingninger, søvnløshed, smerter mm.

Akupunktur kan ikke kun hjælpe hedeture, som er kendt for mange kvinder, akupunkturbehandling kan også gavne søvnløshed. En kerne fordel og egenskab ved akupunktur og TCM behandlinger er, at forskellige sygdomme/symptomer kan behandles med den samme metode. Det er fordi man kan finde det samme ubalancemønster i de forskellige sygdomme.

For eksempel er Nyre Yin Xu er en primært mønster for hedeture og søvnløshed hos kvinderne under menopause.

Der er god evidens som viser at akupunktur kan bidrage til en klinisk relevant forbedring af korttidsbehandlingen af peri-menopausal insomnia (PMI), både subjektivt og objektivt (Fu et al., 2017, Sleep).

Temadagen vil indeholde de følgende:

  1. Introduktion til søvnløshed i menopausen i vestlig medicin og TCM
  2. Ætiologi og patologi
  3. Behandlings strategi og punktvalg med evt. specielle punkter fra MTA, Militær Akupunktur og Skalp Akupunktur.
  4. Andre teknikker f.eks. Qigong, kostråd mm.
  5. Diskussion

Reference:

Cong Fu, Na Zhao, Zhen Liu, Lu-hua Yuan, Chen Xie, Wen-jia Yang, Xin-tong Yu, Huan Yu, Yun-fei Chen, Acupuncture Improves Peri-menopausal Insomnia: A Randomized Controlled Trial, Sleep, Volume 40, Issue 11, November 2017, zsx153, https://doi.org/10.1093/sleep/zsx153

Denne dag er en del af AkupunkturAkademiets undervisning for studerende, der er i gang med afgangsprojekt, og alle Akupunktører og Akupunkturstuderende er velkomne.

Del dette event

bottom of page