top of page

søn. 27. aug.

|

Hovedgård

Temadag: Akupunkturbehandling til Demens

TCM er der specielle forbindelser mellem hjernen, rygmarven og nyrerne, som giver mulighed for at behandle hjernens underskud gennem rygmarven og nyrerne. Der er også specielle punkter bl.a. Skalp Akupunktur og Jins Tre Nåle som kan bruges til at stabilisere og forbedre en demenslidelse.

Temadag: Akupunkturbehandling til Demens
Temadag: Akupunkturbehandling til Demens

Tid og sted

27. aug. 2023, 08.00 – 16.00

Hovedgård, Industriområdet 15, 8732 Hovedgård, Denmark

Om eventet

Tilmeld

Demens er en tilstand, hvor mentale færdigheder svækkes på grund af sygdom. Påvirkningen af hjernen er så udtalt, at det påvirker ens evne til at klare sig selv i hverdagen. Derfor er demens typisk Xu lidelser. I TCM er der specielle forbindelser mellem hjernen, rygmarven og nyrerne, som giver mulighed for at behandle hjernens underskud gennem rygmarven og nyrerne. Der er også specielle punkter bl.a. Skalp Akupunktur og Jins Tre Nåle som kan bruges til at stabilisere og forbedre en demenslidelse. Evidens viste at yderligere at regelmæssig akupunktur  behandling kunne have gavnlige virkninger som forbedringer af kognitiv status og daglige aktiviteter hos vaskulære demens patienter (Shi et al. 2015)

Temadag vil indeholde de følgende

  1. Demens i TCM, historie og forskning
  2. Ætiologi og patologi
  3. Behandling strategi og punktvalg med evt. specielle punkter fra Skalp Akupunktur og Jins Tre Nåle protokol
  4. Andre teknikker for eksempel el, kostråd, urter mm.
  5. Case study og diskussion

Reference

Shi GX, Li QQ, Yang BF, Liu Y, Guan LP, Wu MM, Wang LP, Liu CZ. Acupuncture for vascular dementia: a pragmatic randomized clinical trial. The Scientific World Journal. 2015 Oct 1;2015.

Del dette event

bottom of page