top of page

ons. 16. aug.

|

Hovedgård

Temadag: Behandling af ADHD og ADD med Akupunktur og Kinesisk Medicin

TCM-terapier, karakteriseret ved kombinationen og individualiseret brug af urtemedicin, akupunktur, Tuina, Taichi og diæt, har vist sig at være effektive i forbedring af ADHD-symptomer i forbindelse med vestlig farmakologisk terapi eller alene

Temadag: Behandling af ADHD og ADD med Akupunktur og Kinesisk Medicin
Temadag: Behandling af ADHD og ADD med Akupunktur og Kinesisk Medicin

Tid og sted

16. aug. 2023, 09.00 – 16.00

Hovedgård, Industriområdet 15, 8732 Hovedgård, Denmark

Om eventet

Tilmeld

ADHD er en udviklingsforstyrrelse, hvor man har de typiske symptomer: koncentrationsvanskeligheder, hyperaktivitet og impulsivitet. ADHD kaldes også for hyperkinetiske forstyrrelser. Ved typen ADD (Attention Deficit Disorder) har man de nævnte vanskeligheder med koncentration og impulsivitet, men ikke hyperaktivitet.

Mens traditionelle behandlingsmetoder såsom medicin og psykologiske terapier er almindeligt anvendte, har komplementære og alternative terapier som akupunktur fået opmærksomhed som potentielle supplerende muligheder. TCM-terapier, karakteriseret ved kombinationen og individualiseret brug af urtemedicin, akupunktur, Tuina, Taichi og diæt, har vist sig at være effektive i forbedring af ADHD-symptomer i forbindelse med vestlig farmakologisk terapi eller alene (Ni et al. 2021).

Temadagen indeholder:

Introduktion til ADHD, forskning, og ætiologi og patologi af ADHD i Kinesisk Medicin Diagnose og ubalancer mønstre Behandling strategi og punktvalg, Specielle punkter blandt andet Skalp Akupunktur, Master Tung, Ghost Points mm. Andre metoder fx. Qigong, moxa, patent urter mm. Case study og diskussion

Referencer:

Ni X, Zhang-James Y, Han X, Lei S, Sun J, Zhou R. Traditionel kinesisk medicin i behandlingen af ??ADHD: en gennemgang. Børne- og ungdomspsykiatriske klinikker. 1. oktober 2014;23(4):853-81.

Del dette event

bottom of page