top of page

ons. 01. feb.

|

Hovedgård

Temadag: Behandling af Fibromyalgi

Akupunktur kan ikke kun hjælpe hedeture, som er kendt for mange kvinder, akupunkturbehandling kan også gavne søvnløshed. En kerne fordel og egenskab ved akupunktur og TCM behandlinger er, at forskellige sygdomme/symptomer kan behandles med den samme metode.

Temadag: Behandling af Fibromyalgi
Temadag: Behandling af Fibromyalgi

Tid og sted

01. feb. 2023, 09.00 – 16.00

Hovedgård, Industriområdet 15, 8732 Hovedgård, Denmark

Om eventet

Tilmeld hos AkupunkturAkademiet

Sprog/Language: Dansk/danish

Fibromyalgi er kendetegnet ved, at personen har smerter i knogler, led og muskler, der har varet i mere end 3 måneder. Personen har smerteområder på størstedelen af kroppen, og smerten opstår ofte på et bestemt sted i kroppen, hvorfra den siden har spredt sig.

Man kender ikke årsagen til fibromyalgi. Der er dog formentlig flere forskellige faktorer (fysiske, følelsesmæssige, eksistentielle eller sociale), som kan være med til at udløse og vedligeholde symptomerne.

I TCM hører fibromyalgi til Ji Bi (Muskel Bi-syndrom), Zhou Bi (Generelle Bi-syndrom), og Yu (Depression Syndrom) i TCM. Fordelene af akupunktur behandling til fibromyalgi er at vi behandler både fysiske og psykiske ubalancer samtidig. Der er evidens som viser at akupunktur har en positiv effekt på smerterne (Cao, et al. 2009).

Temadagen vil indeholde de følgende:

  1. Fibromyalgi i TCM, og behandling erfaring i Kina fra forskning og masters case report
  2. Ætiologi og patologi
  3. Behandling strategi og punktvalg med evt. specielle punkter fra MTA, Militær Akupunktur og Skalp Akupunktur.
  4. Andre teknikker f.eks. cupping, el, kostråd, osv.
  5. Diskussion

Reference:

Cao H, Liu J, Lewith GT. Traditional Chinese Medicine for treatment of fibromyalgia: a systematic review of randomized controlled trials. J Altern Complement Med. 2010 Apr;16(4):397-409. doi: 10.1089/acm.2009.0599.

Denne dag er en del af AkupunkturAkademiets undervisning for studerende, der er i gang med afgangsprojekt, og alle Akupunktører og Akupunkturstuderende er velkomne.

Del dette event

bottom of page