top of page

Akupunktur forbedrer genoptræning af apopleksi/stroke

Hvad er stroke?

En apopleksi (slagtilfælde eller stroke), også kendt som en cerebrovaskulær ulykke (CVA), er en medicinsk tilstand, der opstår, når der er en pludselig forstyrrelse af blodgennemstrømningen til en del af hjernen. Denne forstyrrelse kan være forårsaget af et blokeret blodkar (iskæmisk slagtilfælde) eller et sprængt blodkar (hæmoragisk slagtilfælde). Som følge heraf modtager de berørte hjerneceller ikke den ilt og de næringsstoffer, de har brug for, hvilket fører til deres skade eller død.

Se video om StrokeHvad er apopleksi/stroke rehabilitering?

Strokes rehabilitering er en omfattende og tværfaglig proces, der har til formål at hjælpe personer, der har oplevet et slagtilfælde, med at genvinde deres fysiske, kognitive og følelsesmæssige funktioner efter bedste evne. Målet med slagtilfælderehabilitering er at forbedre individets livskvalitet (QoL), øge deres uafhængighed og hjælpe dem med at reintegrere i deres daglige aktiviteter og fællesskaber. Rehabilitering begynder typisk, så snart den enkeltes medicinske tilstand stabiliserer sig og fortsætter over en længere periode, som kan variere afhængigt af sværhedsgraden af slagtilfældet og patientens specifikke behov.

Enhver strokes genoptræningsplan er unik og skræddersyet til deres specifikke behov, evner og mål. En samarbejdstilgang, der involverer læger, terapeuter, akupunktør, familiemedlemmer og individet selv er afgørende for at opnå de bedst mulige resultater.

Akupunktur forbedrer genoptræning af stroke/lammelse

Ifølge rapporten fra Cochrane Library kan akupunktur have gavnlige effekter på forbedring af afhængighed, global neurologisk mangel og nogle specifikke neurologiske svækkelser for personer med lammelse i rekonvalescensstadiet uden åbenlyse alvorlige bivirkninger (Yang et al. 2016).

Reference

Yang A, Wu HM, Tang JL, Xu L, Yang M, Liu GJ. Acupuncture for stroke rehabilitation. Cochrane Database of Systematic Reviews. 2016(8).


41 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page