top of page

Akupunktur mod stress og uro

1. Introduktion til akupunktur behandling til følelsesforstyrrelser

Følelsesforstyrrelser kan omfatte en bred vifte af symptomer, herunder uro angst, depression, stress, og søvnproblemer. Ifølge Kinesisk Medicin (KM) er følelsesmæssig ubalance resultatet af en forstyrrelse i kroppens energistrøm, også kendt som Qi. En typisk KM diagnose ift.følelses ubalancer er lever Qi stagnation. Ved at indsætte nåle i specifikke akupunkturpunkter siges det, at man kan genoprette harmonien i kroppens energi og lindre følelsesmæssige symptomer.

Akupunktur kan have flere positive virkninger på følelsesforstyrrelser. Det menes at stimulere frigivelsen af endorfiner, kroppens naturlige smertelindrende og humørforbedrende stoffer. Det kan også reducere stressniveauer ved at påvirke det autonome nervesystem og regulere hormonelle ubalancer.

2. Symptomer af Lever Qi stagnation

Symptomer på lever qi-stagnation, ifølge traditionel kinesisk medicin, kan variere fra person til person, men de mest almindelige inkluderer:


  • Irritabilitet og humørsvingninger: Personer med lever qi-stagnation kan opleve hyppige humørsvingninger, irritabilitet, vrede og følelsesmæssig uro. De kan også have svært ved at kontrollere deres følelsesmæssige reaktioner.

  • Stress og angst: Leveren spiller en rolle i reguleringen af stressresponsen i kroppen. Hvis leverens qi er i ubalance, kan det resultere i øget angst, nervøsitet og indre spænding.

  • Fordøjelsesproblemer: Lever qi-stagnation kan påvirke fordøjelsessystemet og resultere i symptomer som oppustethed, fordøjelsesbesvær, mavesmerter og hyppig mavekneb.

  • Brystsmerter og ubehag: Nogle mennesker med lever qi-stagnation kan opleve brystsmerter, stramhed eller ubehag. Dette kan være relateret til en ophobning af energi i leveren og dens indvirkning på den omgivende muskulatur.

  • Hormonelle ubalancer: Leveren spiller en vigtig rolle i reguleringen af hormoner i kroppen. En ubalance i leverens qi kan påvirke hormonproduktionen og føre til symptomer som uregelmæssig menstruation, præmenstruelt syndrom (PMS) og øget følsomhed over for hormonelle ændringer.

  • Søvnforstyrrelser: Lever qi-stagnation kan også påvirke søvnmønstre. Nogle mennesker oplever søvnproblemer som søvnløshed, hyppige opvågninger om natten eller urolig søvn.

Selvom akupunktur ofte betragtes som en komplementær behandling til traditionel medicin, har flere studier vist lovende resultater ved brug af akupunktur til behandling af følelsesforstyrrelser. Det er dog vigtigt at bemærke, at akupunktur bør udføres af kvalificerede fagfolk, der har viden og erfaring inden for området.

Det er altid en god idé at konsultere en sundhedsperson, før man påbegynder akupunktur eller andre behandlingsformer, især når det drejer sig om følelsesmæssige sundhedsmæssige problemer. En kvalificeret akupunktør kan evaluere en persons specifikke tilstand og udvikle en behandlingsplan, der passer til deres individuelle behov.


Lyt til artiklen


3. Akupunktur nåle mod uro og stress

Uro, stress og søvnbesvær. I stedet for piller er der flere misbrugscentre og psykiatriske bosteder, der anvender ti små nåle dvs. akupunktur i ørerne.

Se videon fra TV MIDTVEST

Du kan godt bestille akupunktur behandling både på ørerne og kroppen hos Heyttu Klinik55 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comentários

Avaliado com 0 de 5 estrelas.
Ainda sem avaliações

Adicione uma avaliação
bottom of page