top of page

Baduanjin Qigong mod kræftrelateret træthedHvad er Kræft-relateret træthed (KRT)

Kræft-relateret træthed (KRT) er defineret som en tilstand af vedvarende fysisk, følelsesmæssig og/eller kognitiv træthed relateret til kræft og kræftbehandling, uforholdsmæssig i forhold til nylig aktivitet og ikke lindret af hvile. I øjeblikket er der ingen accepterede standardbehandling for KRT. Kliniske behandlinger fokuserer hovedsageligt på at behandle symptomer som depression, søvnforbedring og lindring af anæmiske manifestationer. I TCM er KRT en typisk "underskud tilstand" og er tæt forbundet med dysfunktion i leveren, milten, nyrerne og andre indre organer. Derfor bør behandlingen af ​​KRT primært fokusere på at supplere leveren og styrke milten, regulerie Qi og fjenre stase samt varme og fugt. Baduanjin Qigong fjerner blokering af meridianer og blod, regulerer indre organfunktioner og styrker kroppen.

Hvad er Baduanjin Qigong

læs mere om Qigong

Forskning om Qigong og Kræft-relateret træthed (KRT)

Liu et al (2023) rapporterede deres seneste fund om effektiviteten af ​​Baduanjin Qigong for kræftrelateret træthed. De undersøgelser til den systematiske gennemgang omfattede 1010 patienter. De fandt ud af, at Baduanjin Qigong som en supplerende terapi forbedrede scorer for træthedssymptomer signifikant (Standardiseret gennemsnitlig forskel -1,43, 95 % CI -2,01 til -0,84, P< 0,0001, RCT'er= 9, n=640).

Reference

Liu Q, Zhang L, Yan X, Li Y. Clinical Effects of Baduanjin Qigong Exercise on Cancer-Related Fatigue: A Systematic Review and Meta-Analysis. 2023, European Journal of Integrative Medicine, in press28 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Bamai Qigong

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page