top of page

Sun-stil Taichi Video Del 2

De er en series af Sun Stil Taichi hos Aarhus Global Medias som var lavet i 2019 og 2020.


1. Introduktion til Sun-stil Taichi


Master Sun Lutang (孙禄堂 1860-1933) var en berømt mester i kinesisk intern kampsport og var grundlæggeren af ​​Sun-style Taichi. Han blev også betragtet som en dygtig nykonfuciansk og taoistisk lærd (især i I Ching), og var en fremtrædende bidragyder til teorien om indre kampsport.

Han var også velbevandret i to andre interne Kungfu: Xing Yi Quan (形意拳 Hsing I Chuan) og Bagua Zhang (八卦掌 Pakua eller Eight Trigram Palm), før han kom for at studere Taichi. Hans ekspertise i disse to kampsport var så høj, at mange betragtede ham som uden lige. Sun lærte Wu-stil Taichi fra Hao Weizhen. Sun begyndte at studere med Hao relativt sent i sit liv, men hans præstationer i de to andre interne kunster førte til, at han udviklede sin egen Taichi-stil til en høj standard hurtigere end normalt. Sun-stil Taichi har fordelene ved Gua Gua og Xing Yi. Mester Sun Lutang beskrev sin Tai Chi som at bruge Ba Guas steppemetode, Xing Yis ben- og taljemetoder og Taichis kropsblødhed.

Sun-stil Taichi anvender en højere holdning, mindre spark og slag, alle bevægelser har samme tempi og en meget stærk Qigong betoning, hvilket gør det muligt og lettere for mennesker med svag krop eller ældre alder og undgår skader på knæleddene .

Ligesom Qigong giver Taichi-træning også både mentale og fysiske fordele, herunder en stigning i muskelkraft (på en god måde), balance, bedre kontrol over muskler og sind, en stigning i energiniveauet og en stærkere vilje.


2. Sun Taichi Del 2

  • Lou Xi Ao Bu (Protect the knee and press, Beskytte Knæet og Skube)

  • Bai He Liang Ci (White Crane Spreads its Wings, Hvid Trane breder sine Vinger)

  • Zhou Di Chui (Punch under the elbow, Slå under albuen)

  • San Tong Bei (Upper arm Movement, Overarme bevægelse)
2

10 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page