top of page

Tuina - Kinesisk Medicinsk Massage

Opdateret: 19. jan.

Hvad er Tuina

Tuina, en traditionel kinesisk terapeutisk massage og kropsterapi, inkorporerer en række teknikker for at afbalancere kroppens energi, forbedre blodcirkulationen og lindre muskelstivhed. En sådan teknik er Gun, også kendt som Rulning. Denne metode involverer gentagne, rytmiske rullebevægelser over kroppens overflade ved brug af behandlerens arme eller hænder. Det er særligt effektivt til behandling af muskelspændinger og kramper, øger fleksibiliteten i leddene og fremmer afslapning. Rulning er en dynamisk og opkvikkende del af Tuina-praksis, der tilbyder en unik tilgang til fysisk og energetisk heling. Den bruges ofte i forbindelse med andre teknikker i Tuina for at give en omfattende behandling, der adresserer både specifikke lidelser og generel velvære.

Gun-Rullende Teknik

Gun eller Rullende er en repræsentativ teknik, der anvendes i Tui Na. Denne teknik involverer gentagne, rytmiske rullebevægelser over kroppens overflade ved hjælp af behandlerens arme eller hænder. Det er særligt effektivt til behandling af muskelspændinger og kramper, forbedring af ledets fleksibilitet og fremme af afslapning. Rulning er en dynamisk og opkvikkende del af Tuina-praksis, der tilbyder en unik tilgang til fysisk og energetisk heling. Den anvendes ofte i kombination med andre teknikker i Tuina for at give en omfattende behandling, der adresserer både specifikke lidelser og generel velvære.



Yi Zhi Chan - Tommelfinger Skubbe Meditation

Denne teknik er karakteriseret ved brugen af tommelfingeren til at anvende fokuseret, meditativt tryk på specifikke punkter på kroppen. Den er særligt effektiv til at målrette dybtvæv og stimulere akupressurpunkter, hvilket kan frigøre blokeringer i kroppens energiflow, eller Qi.

Yi Zhi Chan er mere end bare en fysisk intervention; det er en opmærksom praksis, der kræver, at udøveren er fuldt nærværende og afstemt til klientens krops subtile energier. Ved at kombinere blidt, men dybtgående tryk med en meditativ tilgang, hjælper denne teknik med at lindre stress, reducere smerter og forbedre den generelle cirkulation. Den er især gavnlig for behandling af lokaliseret smerte, kronisk spænding og følelsesmæssige ubalancer. Som en kernekomponent i Tuina tilbyder Yi Zhi Chan en unik blanding af fysisk og energetisk heling, hvilket gør den til et uvurderligt værktøj for TCM-praktikere.



Zhen Chan - Vibration

Zhen Chan - Vibration, dybt forankret i principperne for TCM, fokuserer på at skabe vibrerende bevægelser, der trænger dybt ind i muskelvævet og punkter/meridianer. Zhen Chan er karakteriseret ved sine rytmiske og gentagne bevægelser, der har til hensigt at stimulere og harmonisere strømmen af Qi (vital energi) i hele kroppen.

Det primære mål med denne teknik er at forbedre cirkulationen, fremme afslapning og hjælpe med at balancere Yin og Yang energierne i kroppen. Ved at anvende en serie af hurtige, skælvende håndbevægelser sigter praktiserende efter at frigøre blokeringer og lette den glatte strøm af Qi, hvilket bidrager til den generelle sundhed og trivsel. Zhen Chan integreres ofte i bredere Tuina-sessioner, hvor det komplementerer andre teknikker for at opnå helbredende effekter.









59 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page