top of page

Tue, Sep 26

|

Hovedgård

Temadag: Behandling af Søvnløshed med Akupunktur og Kinesisk Medicin

Der er unikke forståelser af søvnløshed ved TCM, f.eks. Wei Qi, meridianer ure, lever Hun, Hjerte Shen, Qiao Meridian. Fordelen ved akupunktur er, at vi behandler ikke kun symptomerne, men også årsagerne til det som f.eks. smerter, mave lidelser.

Temadag: Behandling af Søvnløshed med Akupunktur og Kinesisk Medicin
Temadag: Behandling af Søvnløshed med Akupunktur og Kinesisk Medicin

Time & Location

Sep 26, 2023, 9:00 AM – 4:00 PM

Hovedgård, Industriområdet 15, 8732 Hovedgård, Denmark

About the event

Tilmeld

Søvnløshed er en almindelig søvnforstyrrelse. Med søvnløshed kan du have problemer med at falde i søvn, forblive i søvn eller få en god søvnkvalitet. Dette sker, selvom du har tiden og de rette omgivelser til at sove godt.

Søvnløshed kan komme i vejen for dine daglige aktiviteter og kan få dig til at føle dig søvnig i løbet af dagen. Søvnløshed kan være resultatet af mange sygdomme bl.a. kræft, mavepine, og også være årsager af mange sygdomme, bl.a. for højt blodtryk, angst, migræne.

Evidensen viste, at akupunktur var potentielt effektiv til behandling af de fleste former for søvnløshed (Huang et al. 2009). Der er unikke forståelser af søvnløshed ved TCM, f.eks. Wei Qi, meridianer ure, lever Hun, Hjerte Shen, Qiao Meridian. Fordelen ved akupunktur er, at vi behandler ikke kun symptomerne, men også årsagerne til det som f.eks. smerter, mave lidelser.

Temadagen vil dække følgende punkter:

  1. Introduktion til søvnløshed i TCM, inkl. Shen, Hun, Wei Qi, Qiao Mai
  2. Ætiologi, patologi og diagnose
  3. Behandling strategi og punktvalg, Specielle punkter blandt andet Skalp Akupunktur, Master Tunge, Øreakupunktur, Ghost Points mm.
  4. Andre metoder fx. Qigong,moxa, patent urter mm.
  5. Forskning og diskussion

Reference

Huang W, Kutner N, Bliwise DL. En systematisk gennemgang af virkningerne af akupunktur til behandling af søvnløshed. Anmeldelser af søvnmedicin. 2009 1. februar;13(1):73-104.

Denne dag er en del af AkupunkturAkademiets undervisning for studerende, der er i gang med afgangsprojekt, og undervisningen er tilrettelagt specifikt til en studerendes afgangsprojekt. Alle Akupunktører og Akupunkturstuderende er velkomne.

Share this event

bottom of page