top of page

Ekstraordinære Akupunkter: Applikationsatlas, Lommebog, Engelsk


Ekstraordinære Akupunkter 2Ekstraordinære Akupunkter 1Ekstraordinære Akupunkter: Applikationsatlas, Lommebog, Engelsk

Ekstraordinære Akupunkter Sample


kstraordinære Akupunkter: Applikationsatlas, Lommebog, Engelsk

Bogen var det første atlas om EAs anvendelser med fine illustrationer og anmærkninger. Selvom der er mere end 2000 EA, bliver en stor del af dem næsten ikke brugt. Jeg studerede en masse gammel litteratur og moderne forskning for at screene de akupunkter, der praktisk taget blev brugt i klinikken. Denne bog dækkede ikke kun 51 traditionelle ekstraordinære akupunkturpunkter (TEA), men også 97 Master Tung Akupunktur (MTA) og 39 Pingheng Akupunktur (PHA) punkter, som er oft brugt.

For at gøre denne lommebog så praktisk som muligt, blev akupunkter udvalgt ud fra følgende kriterier:

(1) Nemt stimuleres med akupunktur og moxa

(2) Anerkendt, dvs. optaget i klassisk litteratur eller lærebøger om akupunktur og moxa

(3) Moderne akupunkter anvendt i vid udstrækning og gentagne gange valideret, f.eks. MTA, PHA, Qian Zheng (Z10.28) osv.

(4) Akupunkter, der ofte rapporteres i undersøgelser, f.eks. PHA

Da bogen dækkede akupunkter fra forskellige ressourcer, blev der skabt et unikt nummereringssystem for at lette klinisk brug, undervisning og forskning. Nomenklaturen er baseret på

1) den engelske oversættelse af det kinesiske navn på hvert akupunkt og 2) en alfanumerisk kode afledt af kroppens 12 zoner, inklusive finger, hånd, underarm, overarm, tå, fod, skaft, lår, øre, hoved, forsiden af ​​kroppen og bagsiden af ​​kroppen. Relevant baggrund og teori bag de 12 zoner blev også afklaret.

Forklaringer af indikationerne var baseret på EAs placering og interne forbindelser til Zang- og Fu-organer og forskellige strukturer af kroppen f.eks. hjerne, livmoder, hals osv. De fleste af forklaringerne blev oplyst af min forskning i Ling Shu (Spiritual Pivot), MTA, neurologi og biomedicin. Faktisk kan masser af EA betragtes som en udvidelse af standard akupunkter. For eksempel er Zu Er Huo (Z6.1), inklusive Huo Zhu (Ild Vært) og Huo Ying (Ild Hårdhed), placeret i regionen Tai Chong – Le3, og deres indikationer er tæt beslægtet med Tai Chong – LR3, selvom de varierer fra det. For at gøre EA-akupunkter lettere at forstå, brugte jeg desuden den Fem Faser Teori, den Tre Materialer Teori, og især de Eekstraordinære Forbindelser mellem Zang- og Fu-organer (臟腑別通) for at organisere forklaringerne.

Jeg håber, at denne atlas af ekstraordinære akupunkter vil være nyttige for mine kolleger og gavne mange patienter.

3 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page