top of page
Image by Егор Камелев

Myggestik

Når en myg bider dig, gennemborer den huden ved hjælp af en speciel munddel (snabel) for at suge blod op. Mens myggen æder, sprøjter den spyt ind i din hud. Din krop reagerer på spyttet, hvilket resulterer i en bump og kløe.

Læs mere på Myggestik på CDC's hjemmeside

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Instagram

Akupunkturbehandling for myggestik 

Akupunkturbehandling kan være en effektiv metode til at lindre symptomer forbundet med myggestik. Når det kommer til myggestik, er kløe og hævelse de mest almindelige symptomer. Traditionelt set er der flere konventionelle metoder til at lindre disse symptomer, såsom brug af is, antihistaminer og lokale cremer. Men akupunktur kan være et naturligt, medicinfri alternativ, der kan hjælpe med at reducere ubehaget.

 

Ved en akupunkturbehandling for myggestik vil en erfaren akupunktør først evaluere patientens tilstand og symptomer. Derefter vil nålene blive placeret i specifikke akupunkturpunkter fx. Ny6, Tyk11, Baicongwo, der kan bidrage til at reducere kløe, hævelse og betændelse. I andre ord, kan punkterne være forbundet med immunsystemet, blodcirkulationen og lymfesystemet (Mi et al, 2022).

Forskning

Klinisk dokumentation understøtter effektiviteten af akupunktur i behandlingen af kløe. Især kan akupunktur lindre histamin-induceret kløe, refraktær uremisk kløe og neurogen kløe (Chen og Lin, 2018).

 

Selvom disse undersøgelser giver en indikation af, at akupunktur kan være gavnlig til lindring af symptomer efter myggestik, er det vigtigt at bemærke, at yderligere forskning er nødvendig for at bekræfte disse resultater og forstå den præcise virkningsmekanisme bag akupunktur i denne sammenhæng.

Referencer:

Chen YH, Lin JG. Acupuncture and itch: basic research aspects. Experimental Acupuncturology. 2018:67-80.

Mi W, Du L, Yang Y. Itch and the Antipruritic Effect of Acupuncture. Advanced Acupuncture Research: From Bench to Bedside 2022 Jul 27 (pp. 515-538). Cham: Springer International Publishing.

Contact

Book behandling hos Heyttu Klinik

bottom of page